Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 15 posty(ów) ] 
  Widok do druku

Muzyka
Autor Wiadomość
PostWysłany: 03 Lut 2010, 14:07 
~user
Awatar użytkownika

Miejscowość: Radom
czego słuchacie ? jakie są wasze ulubione zespoły ?
ja przeważnie słucham rock'a, ale inne gatunki muzyki też nie są mi obce...
a co do zespołów to lubię Doorsów, Beatlesów, Stonesów, Floydów, Bee Geesów, lubię tez Deep Purple, Claptona, Roda Stewarda
a z polskich wiadomo klasyk Dżem, Ira, Lady Pank, T.Love, Alicetea, Coma, ostatnio Happysad i Strachy na lachy

Re: Muzyka
PostWysłany: 03 Lut 2010, 18:12 
administrator
Awatar użytkownika

Miejscowość: Łódź
Ja przeważnie, to słucham radia Zet ;) A co do gatunków, to hmm... polski hh, a z rocka, to tylko kalifornijski :D

PostWysłany: 03 Lut 2010, 23:45 
~user
Awatar użytkownika

kiedys muzyka byla moim sluchem. w pewnym momencie niebezpiecznie zakrawalem nawet na audiofila, ale mi przeszlo. 8-) nie jest juz moim DNA. charakterystyka postaci. stala sie szarym tlem granym w radio podczas podrozy np.
nie umie sie sklasyfikowac. a gdybym musial.....powiedzmy, ze podoba mi sie M. Oldfield. takze muzyka klasyczna. i radio Planeta FM :lol:

PostWysłany: 04 Lut 2010, 09:40 
~user

Miejscowość: Rz-ów
Ostatnio mało kiedy słucham muzyki , w zasadzie ograniczam się do kanałów muzycznych w TV i radio.
Lubię słuchać wszystkiego. Przede wszystkim QUEEN i F. MERCURY. Mam ich dyskografię jak i solowe wyczyny poszczególnych grajków. Są dla mnie the best pod każdym względem.

Co jeszcze: The Doors, Megadeath, Metallica, Perfekt, Dżem ,AC/DC, Therion...a i czasem w zależności od humoru mogę posłuchać muzyki tanecznej, techno itp

PostWysłany: 05 Lut 2010, 17:30 
~user
Awatar użytkownika

Nie wyobrażam sobie życia bez muzyki.

Nie lubię klasyfikowania na gatunki, słucham to, co mi się spodoba. Jakoś tak wychodzi, że najczęściej jest to szeroko pojęty rock, od soft rocka przez punk rocka i hard rocka aż po heavy metal. Lubię też jednak wiele pojedynczych kawałków popowych, klasycznych, jazzowych... dobrze wykonany rap z ciekawym tekstem też ma coś w sobie. Mimo tak szerokiego wachlarza jestem bardzo krytyczny i w każdym gatunku znajdę wiele mocnych utworów, jak i wiele słabych, przy czym niekoniecznie zgodzę się w tej ocenie z tym, co powiedzieliby fani danego gatunku czy zespołu. Utwory, które innym się podobają często wydają mi się kiepskie i na odwrót, ale często też zgadzam się z tłumem. Utwory, które lubię najtrafniej określi stwierdzenie, że większość ludzi albo je kocha, albo nienawidzi, rzadko są to kawałki, które nie wywołują żadnych emocji, choć takie czasem też się zdarzają, jednak zdecydowanie rzadziej.

PostWysłany: 01 Mar 2010, 19:05 
~user
Awatar użytkownika

lubię słuchać wszystkiego po trochu, o wyborze często decyduje nastrój

PostWysłany: 02 Mar 2010, 01:25 
~user
Awatar użytkownika

Pierwszą kasetą jaką kupiłem była Iron Maiden-No Prayer for the Dying ( miałem chyba ze 6 lat) i do dziś miłość do Ironów została:) .Oprócz tego-Manowar, Cradle of filth,Edguy,a z rockowych Guns N'Roses

PostWysłany: 03 Mar 2010, 16:20 
~user
Awatar użytkownika

Ja przede wszystkim stary polski punk rock: Siekiera, TZN Xenna, Konwent A, Dezerter....

PostWysłany: 19 Maj 2010, 15:57 
~user

Dla mnie muzyka tez ma duże znaczenie...lubie The Doors, DM, Pink Floyd, HIM, Nightwish...ale też bardzo M.Maleńczuka i Dżem...samopoczucie rzeczywiście ma znaczenie w wyborze...

PostWysłany: 28 Maj 2010, 09:39 
~user

Moja muzyka to poezja spiewana .

PostWysłany: 30 Maj 2010, 17:40 
~user

Miejscowość: Łódź
poezja śpiewana jak dla mnie tylko w wydaniu Marka Grechuty... ponadto bardzo lubię Kazika i właściwie wszystkie jego projekty muzyczne, Rammstein też mi nie jest obcy, starą szeroko pojętą, polską muzykę (między innymi Lady Punk, Dżem, Perfect), szeroko pojęta muzyka elektroniczna od Kraftwerku zaczynając... generalnie muzyka jest fajna ;)

PostWysłany: 24 Lip 2010, 20:30 
~user

widze że trafiłem do swoich,ja też słucham klasyków rocka,polskiego jak i zagranicznego,a z zespołów to przede wszystkim Edguy,HIM,The Rasmus,Manowar i rzecz jasna KAT

PostWysłany: 25 Lip 2010, 22:20 
~user

Słucham generalnie tego co mi się spodoba. Mogę jednak wymienić trochę zespołów i piosenkarzy, których lubię. Tiesto, Dash Berlin, Within Temptation, Era, Jean Michel Jarre, Phil Collins, TATU, Perfect, Kombi, Roxette.

PostWysłany: 26 Lip 2010, 08:26 
~user

Ja słucham Reggae. A najbardziej lubię: Vavamuffin, Habakuk... Zdarza mi się również słuchać różnie pojętego rocka... Ale jednak najulubieńszym gatunkiem jest Reggae.

PostWysłany: 01 Sie 2010, 15:47 
~user

...a ja chciałam sie z Wami podzielic moim ostatnim odkryciem, żałuje ze tak późno jedna dobra dusza podzieliła się ze mną swoją fascynacją tym zespołem, ale lepiej późno niż wcale...więc ja teraz dzielę sie z Wami TOOL'em...polecam wszystkim którzy lubią"ciężką"muzyke...

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 15 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość